Lansare volum

November 19th, 2015 | by mihai |
Post2PDF

Muzeul de Artă Craiova, Palatul Jean Mihail, în colaborare cu Alexandria Publishing House, organizează vineri, 20 noiembrie, orele 17.00, lansarea celui mai nou volum semnat de cunoscutul antropolog francez Claude Karnoouh, Raport asupra postcomunismului şi alte eseuri incorecte politic, în traducerea Teodorei Dumitru.
Evenimentul se va desfășura în Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă din Craiova – Palatul Jean Mihail. Vor prezenta Prof. univ. dr. Nicolae Panea, Decanul Facultății de Litere – Universitatea din Craiova și Aurelian Giugăl, lector la Universitatea Europei de Sud-Est, București.
Claude Karnoouh s-a născut în 1940 la Paris,a urmat la Sorbona studii de științe (fizică și chimie) dar și științe umane (filosofie, antropologie socială, sociologie și lingvistică) la Universitatea Paris X Nanterre. Din 1970 este membru al Centrului Național de Cercetare Științifică (CNRS) și a predat, de asemenea, la universități prestigioase: Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). În 1973 a întreprins mai multe anchete de etnografie și folclor în satul Breb din Maramureș. După evenimentele din 1989 a petrecut mult timp în România Din 1991 și până în 2002 a fost profesor invitat al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, apoi al Universității de Artă din București, iar în prezent este profesor la Universitatea din București.
Antropologul și sociologul Claude Karnoouh a făcut multă muncă de teren în țara noastră, a scris în numeroase publicații, articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filozofia culturii și filozofie politică.
Claude Karnoouh este autor a șase cărți și a purtat o serie de polemici cu nume sonore ale vieții publice românești. Din cărțile sale și din cursurile universitare, e vizibilă simpatia pentru români, popor căruia i-a dedicat o mare parte a studiilor sale și i-a făcut una dintre cele mai lucide analize. A scris una dintre cele mai emoționante pagini despre satul românesc, este prietenul apropiat al țării noastre. Solidaritatea dumnealui cu poporul nostru, ne onorează. Cartea pe care o va lansa la Muzeul de Artă din Craiova, este o colecție de articole și eseuri scrise de autor, o analiză rece a fenomenelor sociale din România după 1989.

You must be logged in to post a comment.